Skorstensfolket Göteborg Arne Samuelsson AB
Skorstensfolket Göteborg Arne Samuelsson AB ger 10 års garanti
Kontakta oss per telefon

Våra tjänster & produkter inom skorstensrenovering, ventilation samt kaminer och eldstäder!

Det är vi som är Skorstensfolket i Göteborg sedan 40 år tillbaka. Vårt arbetsområde är allt inom skorstensbranschen såsom nyinstallationer, reparationer och underhåll av eldstäder, kaminer, skorstenar och öppna spisar. Vi utför också tätning av rök- och ventilationskanaler samt gör kontrollbesiktningar. Några av de produkter och tjänster vi erbjuder finns listade nedan.

Eldstäder

Öppna spisar

Vi är kända för våra specialdesignade öppna spisar, med eller utan spiskassett. Dessa murar vi upp efter kundens önskemål.

Detta är ett rent hantverk som bygger på många års erfarenhet.

Kakelugnar

Vi renoverar kakelugnar. Dessa kakelugnar blir som nya. Kunden kan på nytt börja elda i sin älskade kakelugn.

Vi använder Schädlermetoden utan att behöva riva hela kakelugnen.

Skorstenar

Schiedel Isokern

En riktig pimpstensskorsten har lång livslängd. Den passar till alla typer av eldstäder och är dessutom lätt att måla, putsa och klä in med plåt eller tegel.

StålskorstenarStålskorsten

En stålskorsten består av moduler som fogas samman via en han- och en hondel. Dessa säkras sedan med ett låsband. Detta är en beprövad och tillförlitlig montering som ger dig och din familj en läckagefri och säker skorsten.

Det finns många olika modeller på marknaden, vi på Skorstensfolket Göteborg Arne Samuelsson AB ger dig råd om viken skorsten som passar dig bäst.

Du kommer att få en solid och mycket flexibel skorsten där du själv på olika sätt kan påverka utseendet. Du kan välja mellan blanka, svarta eller grå rör samt tillbehör.

Dessa stålskorstenar kan byggas även i krävande inne- och utemiljöer, men ger dig också möjligheten att istället för ett rakt rör skapa en inredningsdetalj av din skorsten. Ovan tak kan du välja mellan en rund skorsten eller en fyrkantig huv.

Skorstensfolket använder sig endast av stålskorstenar som är CE-märkta och/eller innehar Byggproduktcertifikat.

Tätning

Keramiska tätningsmassor

Keramiskt bruk ger rök- och gastäta skorstenar. Skorstensfolkets tätningsmassa används till murade skorstenar för eldning med fasta bränslen. Massan bildar en slät kanalvägg. Draget förbättras väsentligt, smuts- och sotavlagringar minskar. Kanaler till vedpannor, kaminer och öppna spisar tätas lämpligast med Skorstensfolkets tätningsmassa. En bibehållen kanalarea i kombination med en slät kanalvägg gör att dessa eldstäder blir godkända för eldning.

Coating

Coating är en ytterligare förbättring av skorstenen som tätas med Skorstensfolkets massa. Detta är, när en murad rökkanal skall vara syrafast och vattentät utan att man vill minska kanalens area. Coating är skärskilt lämplig till rökkanaler för kombinationspannor som eldas med olja och ved.

Ventilationskanaler

Vi utför kontrollbesiktning och tätning av ventilationskanaler i hus med självdragssystem. Vi installerar köksfläktar och rensluckor till ventilationskanaler. Dessa renoveringar utförs antingen med Skorstensfolkets tätningsmassa eller insatsrör.

Här finns stora besparingar att göra då du slipper nya skrymmande ventilationstrummor och allt arbete med bjälklags- och takgenomföringar.

Insattsrör i skorsten

Insatsrör till befintlig rökkanal

FuranFlex

FuranFlex-metoden ger gamla skorstenar, ventilations- och imkanaler 25 års nytt liv. Lär mer om FuranFlex.

Referenser

Vi, Skorstensfolket Göteborg Arne Samuelsson AB, har många referenser för väl utfört arbete. Vänligen kontakta oss så skickar vi mer än gärna över dessa till er.

Produkter vi arbetar med

För mer information kan du klicka på respektive leveratörslogotyp för att öppna deras hemsida. Utöver dessa rekommenderar vi även Contura.

Produkter Skorstensfolket Göteborg arbetar med Keddy Scanspis Landy Vent Spismiljö Dovre Schiedel
Skattereduktion / ROT-avdrag

För erhållande av ROT-avdrag, gå in på Skatteverkets hemsida och ladda hem ansökningsblankett.

Skorstensfolket Göteborg - ISO Kaern och Schädlermetoden Skorstensfolket Göteborg är behörig skorstensentreprenör